💙 FRASER ISLAND 💙

Jag hade inte sÄ höga förvÀntningar pÄ Fraser Island, för jag visste inte sÄ mycket mer Àn att Lake mcKenzie fanns dÀr. Jag blev vÀldigt positivt överraskad av vÄr vistelse. Vi Äkte pÄ en anordnad 3-dagarstur, dÀr fyrhjulsdrivna bilar ingick. Skönt att slippa riskera vÄr egna bil, och ha en guide och allt.

Jag vet inte om jag berÀttat det hÀr pÄ bloggen. Men vi testa fyrhjulsdriften pÄ Lucky Bay i Esperance. En superfin strand & en kille rekommendera oss att köra lÀngst bort, för att fyrhjulskörningen dit var "lÀtt som en plÀtt" :----) 

Ingen av oss har nÄgonsin kört fyrhjulsdrivet sÄ vi hade ingen aning om hur man ska göra, och vad man inte ska göra. SÄ vi körde bilen precis som vanligt typ, pÄ vÀxel tre. SÄ nÀr sanden blev superlös och sÀkert 40cm djup körde vi sjÀlvklart fast som in i helvete (haha). Vi tryckte pÄ bÄde framifrÄn & bakifrÄn och grÀvde och grÀvde, men bilen stod som pÄ en pyramid av sand ungefÀr. Och satt fast med underredet. VÄgorna nÄdde vÀl kanske 2m ifrÄn bÄten och vi visste att högvatten var pÄ ingÄng. Sen kom de Àn guiden som rekommenderat mig att köra dit förbi Äkandes, som en skÀnk frÄn ovan. SÄ nÀr han kÀnde igen mig tror jag han fick dÄligt samvete (haha). SÄ han fick bogsera ut oss dÀrifrÄn, baklÀnges. Det var det lÀskigaste jag gjort hela bilen flög som en jojo och hann bara landa innan den studsade bakÄt med en jÀkla kraft igen. Jag var verkligen livrÀdd för att flyga in i hans bil nÀr han stannade. Emma, Johan & Samuel sprang bredvid bilen och garvade ihjÀl sig Ät flygande lilla jag som var helt hjÀlplös bakom ratten. Till saken hör Àven att den hÀr guiden som bogserar ut oss har hela sin minibuss fylld av kineser som Àr ute pÄ en guidad tur. SÄ han bogserar ut oss med alla hans kunder kvar i bilen. SÄ dom fotar & filmar & skrattar som bara den. Vi Àr sÄ tacksamma för den hjÀlpen. PÄvÀg hem sÄg vi en skylt dÀr det stod fyrhjulskörning pÄ egen risk, behöver man bogseras ut av "SOS" typ, kostar det 1000$. Tack gode gud att vi inte behövde det sÀger jag bara.

Okej hur som helst: Fraser Island.

Vi fick se en film om fyrhjulsdrivning fylld av do and don'ts. SÄ vi fattade Àntligen galoppen och körde som pÄ rÀls Àven i den allra djupaste sanden dÀr nÀstan alla andra bilar i gruppen körde fast. Det var sÄÄÄ jÀkla roligt!! Hela fraser Island Àr en ö som endast i grunden bestÄr av sand, sÄ det finns inga grusvÀgar eller packade skogsstigar utan det Àr enbart sand sand & sand. Ibland var det 1m:s djupa gropar och ibland var sanden sÀkert 50-70cm djup och lös som mjöl. Riktigt riktigt roligt & en ordentlig utmaning. Stranden klassas för övrigt som en motorvÀgspÄfarten Fraser. Hur coolt?

Vi var ca 30 pers i vÄr grupp, med 4 bilar. Vi bodde i tÀlt pÄ stranden pÄ nÀtterna & fick sjÀlva laga vÄra egna mÄltider. Det var det enda minuset. Att vi tvingades laga, komma överens om & handla mat för hela vistelsen i stora grupper. Speciellt nÀr vi förberett oss, och blivit informerade om att vi skulle bli servade mat alla dagar. 

Vi besökte som ni redan sett Lake McKenzie, men Àven Indian Head, ett stort vrak som strandats, champagne pools, lake Birrabeen, Tea three lake, Eli Creek och nÄgra fler platser. De fem förstnÀmnda var helt klart mina höjdpunkter. Allt var verkligen jÀttefint & hÀftigt. Dessutom var vÄr grupp asrolig, vi hade verkligen superkul ihop och det kÀndes typ som en nollning, att detta var mina nya klasskompisar för flera Är framöver. Man hinner verkligen lÀra kÀnna folk snabbt nÀr man umgÄs dygnet runt & gör sÄ mycket praktiskt tillsammans. JÀttekul verkligen! 4 av dom vi lÀrde kÀnna Àr Elin, Emma, Jossan & Linnea frÄn Stockholm/GÀvle. VÀrldens roligaste tjejer. SÄ de stannade vi och Ät tacos med nÀr vi kom tillbaka till Hervey Bay efter Fraser.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Champagne pools, som fÄtt sitt namn frÄn att havet som slÄr in bildar ett bubbel/skum i poolerna.
 
 
 
 
 
Vi fick se en dingo!! 
 
 
 

HÀr frÄn Indian head kunde vi se bÄde rockor, delfiner, en haj & en sköldpadda. Snacka om att det sög i dyktarmen!

 
Eli creek, Àven kÀnd som hang over creek. Det hÀr vattnet Àr sÄ rent att man kan dricka det, vilket vi gjorde.

Lake McKenzie - Fraser Island

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den hÀr sjön Àr helt klart den vackraste sötvattenssjön jag sett. Jag hade jÀttehöga förvÀntningar pÄ den hÀr sjön, och var sÄ spÀnd pÄ att se om det faktiskt ser ut sÄ som jag sett pÄ alla bilder. Och vet ni - det gjorde det!! Det var sÄ vackert. Kontrasterna precis vid strandkanten Àr sÄ jÀkla hÀftig. FrÄn ljusljusblÄtt till jÀttemörkt pÄ bara nÄgra centimeter. Helt underbart! Perfekt tillfÀlle att inviga min nya bikini som jag Àr helt förÀlskad i. :-)

Noosa

 
 
 
 
 
 
 
 
15/4
Senaste 8 dagarna har vi varit i Noosa. Det har verkligen varit ett lÄngstopp, med tanke pÄ hur litet Noosa Àr. Ska jag vara Àrlig sÄ hade jag lite för höga förvÀntningar pÄ Noosa, jag hade förvÀntat mig mer av strÀnderna & vattnet, och framför allt att det skulle finnas fler strÀnder. Vattnet vid huvudstranden var till en början jÀttebrunt hÀr, pÄgrund av cyklonen. Men senaste dagarna har det faktiskt ÄterhÀmtat sig & blivit blÄtt och fint igen. I floden Àr vattnet dock fortfarande brunt..
 
Noosa Àr en supermysig, exklusive & vÀldigt liten stad. Det Àr lite kustenkÀnsla över det skulle jag sÀga. MÄnga fina, lyxiga & svindyra restauranger, och massor av fina klÀdbutiker. Sen finns det Àven en stor nationalpark, med en fantastiskt vacker vandringsled som gÄr lÀngs med havet, ca 5km enkel vÀg. Otroligt vackert! Det finns Àven nÄgra strÀnder lÀngs nationalparken, som dyker upp pÄ eftermiddagen nÀr tidvattnet sjunkit. Under vÄr första promenad i nationalparken fick vi se en vild koala, det var hÀftigt!
 
Jag gillar verkligen Noosa, det Àr en supermysig stad. Det finns Àven helt fantastiska burgare hÀr, pÄ en restaurang vid namn Bettys Burger. SÄ dem har vi frossat i hela tre gÄnger pÄ en vecka. Sen har vi Àven trÀffat vÀrldens mysigaste man, en australiensare som kommer hÀrifrÄn. SÄ han har vi hÀngt med varenda dag faktiskt, och sett solnedgÄngen, badat i vÄgorna & kÀkat middag. VÄr nya bÀstis. Han har verkligen visat oss runt & gett oss fantastiska tips & erfarenheter.

Brisbane

 
 
 
 
 
 
 
 
 
8/4
 
Först och frĂ€mst: otroligt trĂ„kigt att lĂ€sa om allt som hĂ€nt i fina trygga Sverige i helgen. Otroligt ledsamt verkligen. Är otroligt tacksam över att alla mina nĂ€ra och kĂ€ra Ă€r oskadda och mĂ„r bra. 
 
Med oss hÀr pÄ andra sidan jordklotet Àr allt bra. Vi har befunnit oss i Brisbane i tre dagar. SÄ det blev lite av en snabbvisit men vi börjar bli mÀtta pÄ storstadslivet nu. Det kÀnns som storstÀder Àr det enda vi har avverkat hela senaste mÄnaden typ. Hur som helst, Brisbane var asnice. 
 
Det bjöds det pÄ fantastiskt bra shopping och kelande med koalor. Det finns riktigt mÄnga asnice klÀdkedjor hÀr, som jag aldrig stött pÄ tidigare utanför Australien. Mina favoriter Àr: BardÎt, City Beach, Universal Store & Cotton on. Hade jag haft en vÀska till skulle jag absolut kunna fylla den pÄ nÄgra dagar. Jag har Àven hittat en salladskedja jag verkligen förÀlskat mig i: soul origin. Jordens godaste och frÀschaste sallad.
 
Min vÀska var lyckligtvis ganska rymlig nÀr vi lÀmnade Sverige. Men nu Àr den helt proppfull och fylld av vinflaskor, en höstjacka & diverse andra nyinköpta klÀder. SÄ nu Àr det köpstopp för min del. Utöver att shoppa sÄ bodde vi Äterigen i en lÀgenhet i Brisbane, det var nice. SÄ vi bubblade i vÄr pool pÄ kvÀllen, och köpte vÄrt favoritbubbel frÄn Jacobs Creek, som vi Ät till hemmalagad flygande Jacob. Det kÀnns som vi passerade Brisbane lite vÀl snabbt, med facit i hand skulle vi nog ha stannat en eller tvÄ dagar till. Men men, vi lÀngtade för mycket efter sol & bad & hade inte utrymme för mer shopping, hehe.
 
Koala Sanctuaryt vi besökte var nice. Det fanns en stor park med massa lösa kÀngurus & emus man fick vandra runt bland. Koalor man fick gosa med, och diverse fÄglar och annat hÀftigt. Vi har ju redan sett massor av kÀngurus & emus & fÄglar redan, sÄ vi kom mest för att fÄ se koalor för det har vi faktiskt inte mött nÄgra Àn. Men nu Àntligen!!! :)))

SURFERS PARADISE

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Som sagt mötte vi cyklonen pÄvÀg till Surfers Paradise (Gold coast). Det varnades om 40cm regn och vindar upp mot 50m/sek. Vi kÀnde dÀrför att sova i bilen och taktÀltet inte kÀndes sÄ jÀttebra, sÄ vi tog in pÄ ett lÀgenhetshotell. Mitt i centrala surfers paradise, med tvÄ sovrum, 105 kvm och en stor balkong mot havet. SÄ hiiiimla hÀrligt & vÀlbehövligt efter en hel mÄnad i bilen. FÄ sprida ut sig, packa om vÀskan & tvÀtta exakt allt. Ha tillgÄng till ett stort kök med stor kyl och ugn, sÄ man kan laga ordentlig och nice mat. Och som pricken över i Àven tillgÄng till gym, pool & jacuzzi. Otroligt nice & vÀlbehövligt! Vi njöt verkligen maximalt. 

 

Surfers Paradise i sig var supermysigt. Som Emma sa sÄ passade vi in bÀttre dÀr, i Sydney var alla sÄ himla stylade och snygga, sÄ man skÀmdes nÀstan nÀr man gick runt i vÄra slitna gympaskor. I surfers var det dock mycket mer avslappnad vibe och inte lika storstadigt, vilket vi gillade. SÄ nÀr cyklonen passerat och alla affÀrer Äter öppnade hÀngde vi sÄklart mycket i stan och pÄ stranden. Shoppingutbudet var riktigt nice sÄ vi var lyckliga allihop.  Vi Äkte upp i Q1 tornet ocksÄ, som Àr Australiens högsta byggnad. Svindlande vacker utsikt dÀrifrÄn. En dag Äkte vi till Dreamworld ocksÄ, en tema/nöjespark. Det var jÀttekul Àven om det inte var i nÀrheten av Universal Studios i Singapore, ingenting kan nog nÄgonsin slÄ det tror jag. Vi bytte Àven ner oss och lÀmnade vÄr Àlskade lÀgenhet för en camping som lÄg mitt bland skyskraporna bara nÄgon kilometer frÄn centralaste centrum. Det var en bisarr upplevelse att tÀlta omringad av sÄ höga och fina byggnader, Marriott lÄg precis bredvid campingen liksom... haha. Endast i Australien.

 

 
 
 

Byron Bay

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Byron Bay Àr ett stopp som inte föll mig sÄ mycket i smaken. Vi kÀnde oss ganska malplacerade dÀr, dÄ det var otroligt mycket hippies och lodisar typ. Ett ganska sunkigt stÀlle lÀttare sagt. SjÀlva staden var ganska mysig dock, verkligen en surfstad. Vi hade tur med vÀdret sÄ vi njöt av tvÄ hÀrliga dagar pÄ stranden, och en fantastisk vacker solnedgÄng innan cyklonen gjorde sig till kÀnna. Planen var att vi skulle Äka ut och paddla kajak bland delfiner, men det stÀlldes tyvÀrr in för vindarna började trissas upp riktigt ordentligt. SÄ dÄ Äkte vi vidare till Surfers Paradise, mitt i ösregnet. Vi fick höra av nÄgra vi mötte att vattnet blev över 1,5m lÀngs vÀgarna samma kvÀll som vi Äkte. SÄ vi hade verkligen tur som Äkte precis nÀr det börjat regna. Tydligen hade man bara sett taket pÄ bilarna som stÄtt lÀngs vÀgen, sÄ höga var vattennivÄerna. Otroligt trÄkigt, jag lider med alla som fÄtt sina hus helt förstörd.

SYDNEY

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Efter Melbourne Äkte vi till Sydney, en resa pÄ 70 mil som krÀvde en övernattning lÀngs vÀgen. I Sydney stannade vi i en hel vecka. Sydney Àr verkligen en stad jag tyckte superbra om. Jag har dock tyckt vÀldigt bra om alla stÀder vi besökt hÀr i Australien, men Sydney Àr helt klart bÀst hittills. Jag hade otroligt svÄrt att lokalisera mig i Melbourne, och fick aldrig nÄgot grepp om den staden. Sydney dÀremot, var kÀrlek vid första ögonkastet. Vi hÀngde pÄ Bondi Beach en dag, men den dagen var vÀdret inte supernice sÄ det gjorde sig inte riktigt rÀtttvisa. En dag hÀngde vi pÄ Manly Beach och den upplevde jag som mycket bÀttre Àn Bondi. Vattnet Àr mycket varmare nu, jag har ju klagat pÄ att det Àr sÄ kallt men numera nÀr vi tagit oss sÄpass norrut Àr det runt 24 grader (Àntligen). Vid Manly fanns det jÀttemÄnga nice affÀrer, en mysig "strandpromenad", massa god glass och allt var bara vÀldigt inbjudande & trevligt. Otroligt mycket ungdomar ocksÄ, det Àr alltid kul. Vi tog fÀrja hit, och fick dÀrmed se Harbour Bridge och operahuset frÄn vattnet, vilket var jÀttefint.

 

Sen har vi sÄklart hÀngt mycket i stan, Àtit god mat, shoppat, fikat och bara njutit av storstadslivet. Vi gick pÄ bio igen ocksÄ, alltid lika roligt. Vi hade planerat att gÄ ut, men jag blev lite smÄsjuk nÄgra dagar sÄ det blev dessvÀrre inte av. TrÄkigt, för alla klubbar var otroligt tilltalande nÀr vi strök förbi.

 

En kvÀll nÀr vi gick ner till floden för att fota skylinen pÄ kvÀllen, sÄ kom en kille fram och frÄgade om vi kunde filma medan han friade till sin tjej. Det var otroligt rörande och mÀktigt att vara sÄ nÀrvarande vid ett frieri. SÄ magiskt vacker plats, det var verkligen helt fantastiskt. Sedan slog vi oss ner vid en av barerna som Àr precis framför operahuset, och avnjöt ett glas vin frÄn Sydneys bÀsta vy vill jag pÄstÄ. 

 

En dag Äkte vi till Blue Mountains, som jag la ut bilder frÄn hÀr om dagen. Det var mÀktigt & vackert! Vi Äkte Àven förbi ett vattenfall som var fint. En mysig dagsutflykt! Det var dock riktigt kallt i bergen, som ni kunde se pÄ vÄra outfits. 


Blue Mountains, three sisters

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



RSS 2.0