Bilen är såld (skrivet 3 maj)

 
 

3e maj.

 

Senaste dagarna har varit STRESS, PANIK & ÅNGEST. Fredagen kom, och så blev det helg. Vilket betyder att alla postkontor, besiktningsfirmor & bilåterförsäljare tar helgstängt. Som pricken över i var det ju även 1a maj och långhelg den här helgen. I fredags hade vi ingen köpare på bilen, och vi hade enbart fram till tisdag 17:00 på oss. Vilket vi klarade! En jättegullig dykare har köpt vår bil. Som under våra uppskattningsvis 1500 mil har fungerat enastående, men inte helt felfritt bör påpekas. Ett smidigt verkstadsbesök & ett batteri som dött två gånger har vi allt fått stå ut med. Vi lyckades efter många om och men, och med tack av köparens kontakter få bilen besiktad igen, och den gick ju absolut inte igenom lika bra idag som dagen då vi köpte den. 8 anmärkningar har vi lyckats samla på oss, allt ifrån oljeläckage, till någon trasig cylinder mellan framdäcken, för lös handbroms, till lös & hoppande växellåda etc. Men hon rullar & tar oss dit vi ska så vi är ytterst nöjda med hennes prestation. Vi fick henne dessutom såld till ett pris som var över förväntan så vi är både lättade, tacksamma & glada. Vi har haft sådan extrem komfort i bilen, jämfört med om vi hade behövt åka buss och packa upp och ner väskorna dagligen. Samt behövt åka kollektivtrafik till alla stränder och utflyktsmål. Vi har sparat ofantligt mycket pengar på alla bo i bilen istället för att betala 25-35$ natten för att bo i sovsalar. Så bilen har verkligen varit en fördel på alla plan. Vilket känns otroligt skönt nu i efterhand, att vi valde att ha kvar den hela vägen.

 

Allt det här firade vi med restaurangbesök vår sista kväll i Cairns. Samuel & Johan beställde in känguru, och var mycket nöjda med det. Jag & Emma hade dock inte samvete till det. Nu ligger vi på betongen utanför flygplatsen och väntar på vårt flyg som ska gå 05:30. Planen var att sova inne på flygplatsen, men vi fick en trevlig överraskning att den var stängd mellan 00-03. Man ska ju avsluta på topp, ellerhur? Är såååå taggad på Nya Zeeland, fan vad häftigt det ska bli!












Kom ihåg mig?




Hejhej!
Hanna heter jag, 20 år från Karlstad. Är just nu ute och backpackar i Asien tillsammans med min sambo Samuel, Emma & Johan. Vår plan är att vara borta i närmare 8 månader, och besöka 16 olika länder. Jag ska försöka att uppdatera bloggen så mycket som möjligt under resans gång, i den mån vi har tillgång till fungerade internet. Jag finns även att följa på både instagram och vsco (klicka på cirkeln)

VSCO Logo

senaste från instagram: