Vattenfall på Bali

06-01-17.
Idag har vi precis som igår haft en helt fantastisk dag, som har varit fullspäckad. Vi hyrde en minibuss och åkte upp till Singaraja i norra Bali för vattenfallsightseeing. Vi åkte till Aling-Aling, Gitgit, Banyumala & nung-nung. Vår absoluta favoriter är helt klart Banyumala och Aling-aling. De var omringade av grön natur, och hade klarblått vatten som på ett fridfullt sätt forsade ner för bergväggen. Underbart nog så är dessa vattenfall inte alls kända, så vi var stundvis helt ensamma där!!! Så himla mäktigt och fridfullt! Tänk att en så vacker plats kan existera, helt orört och ostört, mitt i djungeln. Det gör mig så glad. 
 
De andra två vattenfallen var ingen jättehöjdare direkt, men de var ändå häftiga att ha sett. Det som gjorde hela vår dag var vår fantastiska chaufför. Han var så himla gulliiiig <3333. Han var jätteduktig på engelska, och så himla entusiastisk och trevlig så vi hade jätteintressanta diskussioner. Vi pratade mycket om Balis kultur, normer, mat, traditioner, familjeförhållanden, regeringen, utbildning och allt möjligt. Det var så himla intressant allt han berättade, vi lärde oss hur mycket som helst. Han var jätteserviceinriktad och tipsade om bra stopp vi kunde göra om vi ville, på bland annat en stor fruktmarknad, ett stort känt tempel, en jordgubbsfarm och en panoramarestaurang. Så vi fick ut så mycket mer än vad vi hade väntat oss, och betalat för. Inför varje stopp så berättare han även vad de rimliga priserna var, så att ingen skulle kunna lura oss på vad inträdet kostade eller liknande, vilket de tydligen fular sig med en del. 
 
Han frågade hela tiden om det var någonting mer vi ville se eller göra, han körde oss vart som helst. "Hanna, let's explore Bali together" sa han, sötisen haha. Ännu en grej som var väldigt kul var att han inte heller hade besökt tre av de vattenfallen vi åkte till. Så han följde mer oss hela vägen och var lika förundrad han. Han agerade även både väskvaktare, fotograf, och hålla i handen när det var halt/svårt att gå-person.
 
Hans bil var jättefräsch och rymlig, och han hade bluetooth så vi fick styra musiken hela resan. Så nice!! Han blev jättebesviken när vi berättade att vi ska åka till Gili imorgon. Så han försökte övertala oss att komma tillbaka till Bali igen, så vi kunde utforska hela östra Bali ihop också, haha. Han visade oss verkligen sina guldkorn och gjorde allt han kunde för att vi skulle få ut maximalt av vår dag, vilket vi verkligen fick. Så vi gav honom ca 140 sek i dricks, vilket gjorde honom helt överväldigad. Så roligt!! Älskar sånt, att dricksa folk som verkligen förtjänar det, och folk som gör det där lilla extra.
 
Så är det någon av mina läsare som ska till Bali någon gång i sitt liv, maila chauffören på visitkortet nedan.
 
 
 
 
 
 
 
Aling-Aling waterfall
 
 
 
 
 
Gitgit waterfall
 
 
 
 
 
 
 
Banyumala waterfall, det blev några hundra trappsteg under denna dag kan vi väl säga.
 
 

Nungnung waterfall. Extremt dålig bild, men det är enda bilden vår fantastiska guide är med på.

 

En av mina favofrukter: mangostan!












Kom ihåg mig?




Hejhej!
Hanna heter jag, 20 år från Karlstad. Är just nu ute och backpackar i Asien tillsammans med min sambo Samuel, Emma & Johan. Vår plan är att vara borta i närmare 8 månader, och besöka 16 olika länder. Jag ska försöka att uppdatera bloggen så mycket som möjligt under resans gång, i den mån vi har tillgång till fungerade internet. Jag finns även att följa på både instagram och vsco (klicka på cirkeln)

VSCO Logo

senaste från instagram: