PANGLAO - paradiset

 
 
 
 
 
 
Efter Cebu åkte vi ner till Oslob för att dyka/simma med valhajar. Oslob är den minsta hålan vi har besökt under hela vår resa. Det fanns en enda officiell restaurang, bortsett från en liten matmarknad som serverade oidentifierat djurhuvud, och diverse andra rumstempererad röror som ett hundratal flugor redan huggit in i. Det fanns dessutom inte en enda 7eleven/supermarket/kiosk eller atm(!!!). Det var inte riktigt vad vi hade förberett oss på med andra ord.... :-)
 
Väl vid valhajs-"attraktionen" rådde det totalkaos. Väntetiden på att få åka ut till valhajarna var på över 2h, och det var hysteriska, högljudda kineser i för stora flytvästar överallt. (Vi har givetsvis lyckats pricka in kinesiska nyår) Det var även tyfonvarning så efter någon timme blev det förbjudet att åka ut med båt på havet, enligt filippinsk polis. Så alla dessa faktorer ledde till att vi sket i valhajarna, då det kändes jätteonaturligt & ohälsosamt för dom stackars valarna som måste må förjävligt med alla turister. + att omständigheterna inte lät oss även om vi hade velat. REKOMMENDERAR INGEN ATT GÖRA DET.
 
Vi kände inte för att spendera en enda sekund till i Oslob så vi tog vårt pick & pack & åkte Panglao, Bohol, där vi befinner oss nu. Här är det rena rama paradiset, med kritvita palmkantade stränder och nygrillad BBQ överallt. Precis så som vi fantiserat om att det skulle vara. Äntligen får vi ett bra intryck av Filippinerna!











Kom ihåg mig?




Hejhej!
Hanna heter jag, 20 år från Karlstad. Är just nu ute och backpackar i Asien tillsammans med min sambo Samuel, Emma & Johan. Vår plan är att vara borta i närmare 8 månader, och besöka 16 olika länder. Jag ska försöka att uppdatera bloggen så mycket som möjligt under resans gång, i den mån vi har tillgång till fungerade internet. Jag finns även att följa på både instagram och vsco (klicka på cirkeln)

VSCO Logo

senaste från instagram: