Island hopping - el nido

Sedan var vi självklart på Island hopping. Det alla turister åker till El Nido för att göra. Vi åkte på tur A och var jättenöjda. Vi tänkte först boka en egen båt, men i och med att båtar inte har fått åka ut på havet på några dagar enligt kustbevakningen kändes allt så omständigt så vi bokade via en resebyrå, vilket var skönt. På vår båt var det kanske 10 Filippinare och vi, och de var så himla gulliga!!! Alla hade med massa kakor och godis, som de bjöd alla andra på och skickade runt. Kul med folk som är så givmilda och öppna, sånt skulle aldrig ske i Sverige. Vi gjorde totalt fem stopp, vi stannade i 3 laguner, en strand & ett snorkelstopp. Snorklingen var helt fantastisk den var nästan som ett dyk! Jättemycket häftiga, stora & lite ovanligare fiskar. Vi var verkligen jättenöjda med turen så det var kul. Big lagoon var så otroligt vacker, det är helt klart en av de finare ställena vi besökt under resan. Det var som en smal passage med glasklart vatten, stora berg och riktigt blått vatten. Svårt att fånga de på bild men det var helt otroligt. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi bodde i sovsal 5 av nätterna i El Nido. Det är kul tycker jag, så man får kontakt med andra turister. Det får man inte på samma sätt om man bor i privata rum. Så första natten bodde vi med några jättetrevliga Israeler, som vi käkade middag och tog en öl med. De hade precis avslutat sin tjänstgöring i militären så de lärde oss mycket om det, jätteintressant verkligen!
 
Sedan flyttade det in en belgisk tjej, vid namn Fien. Hon var världens goaste tjej så henne har vi hängt med varje dag. Det kändes verkligen tråkigt att ta farväl av henne för vi hade verkligen jättetrevligt ihop, och hon var så otroligt omtänksam & klok. Det är kul att få prata engelska också. Det gör vi nästan aldrig annars, förutom när i åker tuktuk eller beställer mat men det är ju verkligen ingen givande konversation speciellt ofta, som berikar ens språk. 
 
Det är väl typ det vi har gjort sedan vi hördes senast. Vi har ute en kväll också, med ett par som Emma känner ifrån Karlstad. Det var riktigt roligt! Dock hade både jag & Emma den sjukaste bakfyllan någonsin. Jättekonstigt verkligen för vi drack bara 4 öl. Alkoholen här måste vara mycket sämre gjord än vad vi är vana med i Sverige. Jag fick typ feberfrossa liksom. Sjukaste haha. 
 
Tiden har gått fort här i Filippinerna, och nu är det dags för oss att lämna Asien och bege oss till Australien istället. Det känns både vemodigt och lite läskigt. Resandet kommer ta en helt ny vändning nu. Nu väntar helt andra priser än vad vi har hunnit vänja oss vid här i Asien, vilket även innebär mycket egen matlagning och enkla övernattningsplatser. Ac, wi-fi & fräscht dubbelrum lär vara extremt långt ifrån vad vår budget räcker till. Men jag är taggad, det ska bli så jäkla häftigt!! Planen är att starta i Perth, köpa en bil där, köra västkusten, upp till Uluru, bort till Östkusten, sälja bilen och köra Greyhoundbussarna hela vägen upp till Cairns. Coolt!!!
 
Dock lämnar vi inte bara Asien, utan även en del av vårt resesällskap. Vår kära Karin. Hon har rest med oss i två månader nu, och verkligen blivit en i gänget. Så det kommer bli jättetomt utan henne. Hon har verkligen förgyllt våra dagar. Men vi önskar henne lycka till i Vietnam så ses vi snart igen, hemma i Karlstad. 
 
 

Här har ni Fien!












Kom ihåg mig?




Hejhej!
Hanna heter jag, 20 år från Karlstad. Är just nu ute och backpackar i Asien tillsammans med min sambo Samuel, Emma & Johan. Vår plan är att vara borta i närmare 8 månader, och besöka 16 olika länder. Jag ska försöka att uppdatera bloggen så mycket som möjligt under resans gång, i den mån vi har tillgång till fungerade internet. Jag finns även att följa på både instagram och vsco (klicka på cirkeln)

VSCO Logo

senaste från instagram: