Koh rong Samloem

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Igår lämnade vi vårt älskade koh rong och åkte över till Koh rong Samloem, den andra koh rong-ön. Den är väldigt olik den första ön. På Samloem ligger exakt alla boenden på stranden. Det finns endast ett tiotal olika bungalow-resorts, så det är väldigt litet, fridfullt och vackert. Det finns inga fristående restauranger utan man får äta på restaurangerna som tillhör resortsen. Jämfört med den andra ön så är det betydligt lugnare, lyxigare & aningen dyrare. Det är inte alls lika mycket backpackers här, utan mest par eller medelålders. Stranden är fin, men inte lika fin som Long beach på koh rong-ön. Vilket inte är så konstigt för den stranden är bortom ord. Personligen tycker jag denna ö var lite väl lugn, men det var kul att åka över när vi ändå var så nära. Vi bodde otroligt lyxigt, i ett dubbelrum i en egen hydda precis framför stranden. Otroligt harmoniskt att vakna till ljudet och synen av skvalpande vågor. 10$ var betalde vi för det.

En sak som är så skönt med att det har blivit mitten på november är att vädret äntligen har vänt. I oktober regnade det lite (eller ofantligt mycket) minst varannan dag, riktigt törligt. Men sedan vi kom till Kambodja har det varit strålande sol v a r e n d a dag, så härligt. Dock är det inte high-season ännu, så det är relativt lätt hitta riktigt billiga & nice boenden. Det gillar vi! Nu väntar lite storstads-sightseeing i Phnom Penh och Siep Reap. Hoppas allt är bra med er som läser, kramis!!

 

 
 
 
 
Såhär såg det ut precis utanför vårt rum.
 
 
 
 
 
Världens sötaste hundvalp finns också på denna ö.











Kom ihåg mig?




Hejhej!
Hanna heter jag, 20 år från Karlstad. Är just nu ute och backpackar i Asien tillsammans med min sambo Samuel, Emma & Johan. Vår plan är att vara borta i närmare 8 månader, och besöka 16 olika länder. Jag ska försöka att uppdatera bloggen så mycket som möjligt under resans gång, i den mån vi har tillgång till fungerade internet. Jag finns även att följa på både instagram och vsco (klicka på cirkeln)

VSCO Logo

senaste från instagram: