En liten recap

 

 

Jag insåg att jag inte har bloggat på några dagar. Efter 3 dagar i Ho Chi Minh:s trafikkaos flög vi till Phu Quoc, en ö i sydvästra Vietnam.

 

 

 
 
 
 
 
Innan vi lämnade Ho Chi Minh besökte vi självklart Cu Chi Tunnels, som är tunnlar där Vietnameserna levde under kriget. Vi alla var otroligt imponerade över deras finurlighet. USA hade ett kraftigt övertag när det gällde krigsutrustning & materiella ting. Men Vietnameserna var inte helt underlägsna, tack vare alla deras knep. Till exempel lagade dom all mat i bunkrar under marken tidigt på morgonen. Så att röken från maten såg ut som en naturlig morgondimma. De tillverkade skor med remmar på undersidan, så de kraftsade upp fotavtrycken de annars skulle ha lämnat. De byggde 250 km långa tunnlar under marken, där de levde & tog sig fram betydligt säkrare än ovan jord. De byggde ventilationssystem till deras tunnlar genom urgröpta trädstammar & högar som liknande myrstackar. De byggde massa fällor som var allt annat än skonsamma för den som trampade ner i en, etc. Otroligt fascinerande verkligen.
 
 
Nu är vi som sagt på Phu Quoc där vi planerar att stanna omkring en vecka, och bara ha det gött. Vi bor på ett nyrenoverat hotell 50m från stranden & 200m från kvällsmarknaden. Vi har bra wi-fi, kylskåp, ac & eget badrum. Mer än så begär vi absolut inte, och det betalar vi 49kr var för. Vi lägger otroligt lite pengar på boenden här i Asien, och vi har trots det otroligt nice standard. I och med att vi är 4 personer som åker blir familjerum nästan alltid billigare än sovsal, och är dessutom hundra gånger behagligare. Vi brukar varva familjerum med dubbelrum, beroende på var vi är & vad hotellen erbjuder. Billigaste boendet vi hittills bott på är i Nha Trang, där bodde vi i ett helt okej/dugligt familjerum med wi-fi, ac & eget badrum för 18kr natten per person. Vi bokar nästan aldrig boenden i förväg, utan vi brukar googla vart som är bäst att bo. Så tar vi en taxi dit & vandrar till fots runt & frågar efter rum på de guesthousen som ser inbjudande ut. Hittills har det fungerat superbra, & blivit betydligt bättre & prisvärdare än om vi bokat i förväg via hotels/booking/agoda.
 
 

Stranden nedanför vårt hotell ^












Kom ihåg mig?




Hejhej!
Hanna heter jag, 20 år från Karlstad. Är just nu ute och backpackar i Asien tillsammans med min sambo Samuel, Emma & Johan. Vår plan är att vara borta i närmare 8 månader, och besöka 16 olika länder. Jag ska försöka att uppdatera bloggen så mycket som möjligt under resans gång, i den mån vi har tillgång till fungerade internet. Jag finns även att följa på både instagram och vsco (klicka på cirkeln)

VSCO Logo

senaste från instagram: