Österrike

Vi landade i München, hyrde bil dit och åkte genom Schweiz till Lichtenstein där vi strosade runt och bara kollade i en timme kanske, det var bara ett stopp påväg till Österrike. Sen åkte vi vidare till Feldkirch i Österrike där vårt hotell för första natten låg. Tidigt på morgonen åkte vi till ett slottet Neuschwanstein som ska vara Disneys inspirationskälla. Det ligger precis vid gränsen Tyskland/Österrike så då åkte vi tillbaks in i Tyskland igen. Sen efter att ha varit vid slottet i flera timmar styrde vi bilen mot Salzburg. En supermysig & fin stad som vi spenderade 2 dagar i. Ena dagen åkte vi upp i alperna för att se fantastiskt fina panoramavyer och egentligen skulle vi besöka Hitlers sommarstuga men den delen av bergen var stängda på grund av rasrisk. Annars gjorde vi inte så mycket, shoppade lite, strosade runt i staden & åt glass på uteserveringar. En joggingtur runt Salzburg hann jag & pappa med också och det var helt fantastiskt verkligen. Snöiga alperna på ena sidan, gamla stan i Salzburg med alla fina gamla byggnader rakt framför dig & blommande träd exakt överallt samtidigt som solen höll på att gå ner och termometern visade 23 grader. Löpningen var inte så betungande i den miljön faktiskt. Måste bara säga att vi har verkligen tajmat in rätt vecka för den här resan, hela Europa blommar verkar det som, rosa fluffiga körsbärsträd & äppelträd kryllar på varenda gräsplätt!!
 
Efter Salzburg styrdes bilen mot Wien där vi var bodde i 3 nätter. Vi bodde på ett superfint Hilton-hotell med den bästa frukostbuffén ever. Amerikanska pannkakor, champagne, äggröra & hemmagjorda äppelmuffins är bara några av alla de saker som erbjöds. Wien är som ni vet Österrikes huvudstad och därmed var shoppingen väldigt bra. Det var det jag & Anna spenderade det mesta av vår tid på. Vi besökte även Spanska ridskolan & något gammalt slott. Hittade en träningsled i ett superfint naturreservat som låg längs floden så jag sprang faktiskt milen där en dag också. På fredagen lämnade vi soliga & blommande Österrike och åkte vi till München där regnet bokstavligen vräkte ner. Även där strosade vi runt på stan & besökte världens största ölhall innan flyget flög oss hem till Sverige på lördag eftermiddag!

 
 











Kom ihåg mig?




Hejhej!
Hanna heter jag, 20 år från Karlstad. Är just nu ute och backpackar i Asien tillsammans med min sambo Samuel, Emma & Johan. Vår plan är att vara borta i närmare 8 månader, och besöka 16 olika länder. Jag ska försöka att uppdatera bloggen så mycket som möjligt under resans gång, i den mån vi har tillgång till fungerade internet. Jag finns även att följa på både instagram och vsco (klicka på cirkeln)

VSCO Logo

senaste från instagram: