Nu är vi påväg igen!!!!!👋🏼

Hejhejhej!!!!

Nu är vi påväg igen! Jag tror inte jag kommer uppdatera så jättemycket (eller över huvudtaget) här på bloggen den här gången. Utan det blir mer på Instagram! Men vem vet, kanske kan jag inte slita mig från att berätta allt vi upplever. Ni vet ju hur min mun brukar smattra konstant så jag kanske får berättar-abstinens och skriver av mig lite här ibland ändå. Vi får se! Följ & kolla in vårt Instagram-konto om ni vill ta del av vårt äventyr: HannaOchSamuelBackpackar

 

Rutten är: Dominikanska Republiken, Costa Rica, Panama, Colombia, Ecuador/Galapagosöarna, Peru, Bolivia & Brasilien! Tidsplanen är ca 16 till 19 veckor! 

 

Vad jag tror kommer bli resans höjdpunkter är:

 

  • Segling i San Blas-öarna i Panama. Har på känn att det är lika fint som Fiji fast mer i Whitsundays-stuk. Dvs mycket backpackers, mycket fest, härlig gemenskap, en flott segelbåt & fantastiskt vackra vyer. Höga förväntningar som sagt!!
  • Karneval i Barranquilla i Colombia. Världens näststörsta karneval efter Rio de Janeiro. Känns som det kommer bli resans peak kulturmässigt. Förväntar mig folkfest av allra högsta grad! Blev så glad när jag upptäckte att vi faktiskt kunde matcha vår resrutt så att vi är där just när karnevalen äger rum! Den är bara en gång om året nämligen.
  • Alla vandringar i Peru!! Ser speciellt fram emot Cordillera Huayhuash (om vi orkar & kan genomföra den, vill säga.) Det är ännu oklart, då den är rätt tuff fysiskt. Machu Picchu, Lake Parón & Huaraz. Ser sååå himla fint ut!! Jag hoppas verkligen att jag & Samuel är bra på, & gillar att hikea! Vi har ju aldrig riktigt testat förut, haha. Vore ju så tråkigt om vi åker iväg på en vandringsresa, har köpt vandringskor och allt, och sen upptäcker att vi hatar det. Haha! Hoppas inte!!! Hade kanske varit bra att testa något innan vi åkte, men jaja. :P
  • Dykningen både i Costa Rica & Galapagosöarna. Sägs vara A M A Z I N G. Förväntningarna är höga, hoppas bara att priserna är någorlunda överkomliga så vi har råd med mer än ett enda dyk, haha. Ska bli häftigt att komma ner under ytan igen!
  • Saltöken i Bolivia. Har sett sådana sjukt fina bilder på Instagram & hört från både Siri & Frida att det ska vara jättefint. Det krävs dock att det nyss regnat väldigt kraftigt precis innan för att det ska bli mäktigt, med reflektioner, så håller tummarna för det.

 

Ja det var ju mer eller mindre hela resan haha. Är taggad med andra ord!! Och nervös & nojig såklart. Som det sig bör för en längre utlandsresa. Speciellt när det inte är Thailand denna gång, utan lite mer otrygga & inte så beresta länder. Men vi ska vara försiktiga. Puss & kram❤️

 

 

 

 

 




RSS 2.0