Min (vår) första och alldeles egna lägenhet

 
 
 
 
 
 


 
Sedan den 28 november så bor vi numera här, jag & Samuel. 
 

New York, hösten 2015

 
 
 
 
 

årsresume 2015

Januari: 
 

 

Firade nyår med hela Bråvalla-gänget hemma hos Tobias på kroppkärr. Åkte sedan in till stan på hemmafest hos Ida. Det här känns verkligen som 1000 år sedan, men förfesten hos Tobbe var riktigt rolig. Var på Snoopdogg på nöjesfabriken. Det var UV-lights fest på Jaguar, det här var nog den roligaste studentfesten av dom alla vill jag påstå. Hela klassen förade hemma hos mig och jag kunde verkligen inte ha valt ett sämre tillfälle att ha förfest. Hittade nya färgfläckar på de mest otippade ställena i princip varje vecka resten av året. Dagen efter uv-lights var det en av de finaste (& kallaste) vinterdagarna på hela året. Jag & Lina åkte till Stockholm och lånade hennes farmor & farfars lägenhet sista helgen i januari. Vi shoppade, var ute och käkade och festade en hel helg. Det var guld!!

 
Februari: 
 
 
 
Beställde min balklänning, vilket var jättepirrigt. Fick hem både studentklänningen & studentmössan och allting passade jättebra, tack och lov. Fyllde 19 och firade det med OMI på nöjesfabriken, firade Jossan som fyllde 18, firade lovet med brunch hos Siri och avslutade februari med att bila ner till Alperna med familjen Brofäldt. Wow så fint det var. Helt klart en av de finaste vyerna jag skådat under hela mitt liv. Vi var på Mont Blanc som ligger precis mellan Frankrike & Italien, och så åkte vi både i Courmayeur och Chamonix. Vi åkte även liften upp till Mont Blancs högsta punkt som även ska vara Europas högsta berg tror jag(?) Så himla fint!!! Åt även sååå mycket fantastiskt god italiensk mat också.
 
Mars: 
 
 

(Den försenade) 100 dagarsfesten ägde rum och jag & Lina gjorde daiquiris för första gången, vilket sedan blev en tradition. Mamma fyllde år och vi firade henne med att gå på Carola på CCC och sedan äta tapas på Baron. Jag och Emma åkte till Stockholm och gick på The Script tillsammans med några fler tjejer från Karlstad. Prioriterade därför bort pluggandet helt och hållet och fick därför en F-varning i femte mattekursen. Men det fick mig att ta matten på allvar så efter intensivt pluggande flera veckor satte jag faktiskt ett C på slutprovet!! Jag, Maja & Sara började i poledance efter nyår så i mars var det kursavslutningen så vi var med och visade upp vår dans. Jobbade mer än deltid på McDonalds den här månaden, parallellt med skolan och alla studentfester.

 
 april:
 

De vet du-studentefesten och 50-dagars var den här månaden. Båda festerna förade vi hemma hos Lina med gänget från EK12B + Emma, Sara, Samuel & Dara. På De vet du började förfesten redan runt tre, först hade vi premiärgrillaning på Linas gudomliga balkong och sedan drog alla dricklekar igång, den här kvällen var sååå rolig. Helt klart bästa förfesten under 2015. Fick sommarjobb på Ica Maxi den här månaden och var sååå glad över det, det har typ varit mitt drömextrajobb under gymnasiet. Var på tjejkväll hos Anna A en kväll och i slutet av maj åkte jag till Österrike (och stannade även på snabbvisit i Lichtenstein, Tyskland & Schweiz.)

Maj:
 
 
Var som sagt i Österrike i början av maj. Tillsammans med familjen + familjen Maxstadh. Under resan så firade Mamma & Pappa firade att dom träffades för 21år sedan. Kurs nummer 2 på poledancingen avklarades. Jag & Lina åkte till Stockholm för att gå på Maggio och gå ut. Stockholm är verkligen alltid så kul!! Sista studentfesten pre-napa var på tempel. Carro hade brunch hemma hos sig. Jag, Daniela, Siri & Lina hade grillkväll hemma hos mig en kväll. Sen bar det av mot AYIA NAPA!!!!!!!!!! 
 
 
Juni:
 
 

Okej hur ska jag ens kunna sammanfatta den bästa veckan (månaden, sommaren, året) i mitt liv. Ayia Napa var så fantastiskt roligt så jag vet inte hur det ens ska gå att förklara. Studentbalen lika så, och studenten, wow. Och det här var typ de enda fina och varma dagarna på en bra bit in på sommaren. Är så glad och tacksam för allt kring min student verkligen. Sen kom midsommar som spenderas i Kil hos Rasmus, det var en väldigt mysig kväll. 

 
Juli:
 
 

Jag & Samuel åkte ut med båten en dag som han var hemma från Filipstad, där han bodde & jobbade hela sommaren. Och så bjöd han ut mig på middag på alfie en kväll, vilket var supermysigt! Tjejerna och jag var på korriander några kvällar. Vi åt även räkfrossa på ankdammen & var ute och käkade några kvällar, Christine & jag hade afterwork hos mig. PIP var i Maribergsskogen så där hängde jag också några kvällar. Lina, jag, Samuel & Johannes hade parmiddag en kväll, och åt även pannkakor tillsammans dagen efter. Bella & Anna & jag träffades och pratade ikapp studenten och alla framtidsplaner över några glas vin. I slutet av juli åkte jag till Portugal med familjen + familjen Maxstadh.

 

augusti:
 
 

Var i Portugal i tio dagar. Var mestadels i Albufeira som var en jättefin, charmig och livlig ort precis vid havet. När jag kom hem firades Bella som fyllde 20 på självaste the island festival-dagen. Vi firade henne med brunch hos henne innan det bar av mot Sandgrund. Jag hade sedan mellankrök hemma hos mig mellan alla konserter. Efter alla konserter somnade jag tung som en sten hos Samuel, efter nattkäk på vårt kära McDonalds nobelplan. Den här dagen var så varm och fin och the island levererade verkligen över förväntan. Helt klart en av sommarens höjdpunkter. Jag & tjejerna var ute och åt himmelskt god mat på cassanova en kväll och åkte dagen efter ut med båten allihop. Det dygnet var också en av sommarens höjdpunkter. Jag & Samuel tänkte överraska varandra med att åka till varandra efter att vi hade varit ifrån varandra i 14 dagar. Så jag åkte ända till Filipstad och han åkte till Karlstad. Roligt nu i efterhand men där och då var frustrationen och besvikelsen stor haha. Carola spelade i Mariebergsskogen en kväll så jag, Samuel & Bella tjuvlyssnade och drack vin precis utanför. Daniela hade avskedsbrunch innan alla från klassen flyttade åt olika håll. Samuels farfar fyllde år och jag fick träffa hela hans stora släkt. Vi tog bilen upp till mormor i värmskog och plockade kantareller och åt räkmacka och så bokade vi resan till New York!!

 
september: 
 
 

Samuels kusinbarn Nora döptes. Sara flyttade in i hennes alldeles egna och supermysiga lägenhet på Norrstrand. Olivia hade födelsedagsfirande hemma hos sig samma kväll som Jaggan hade bartömning. Riktigt rolig utgång! Hana flyttade till Kurdistan för ett par månader & Siri åkte iväg som aupair i London så dom från klassen som hade kunde var med och hade avskedsfika för dem. Jag, Lina & Samuel käkade lunch på Texas Longhorn efter att ha varit på smaka på värmland.

 

 
oktober: 
 
 
Samuel fick fast jobb på Stuvbutiken, vilket vi firade med burgare från street friends. Lina firades några dagar i förskott med mat på Grappa. Daniela fyllde år och bjöd på mat hemma hos sig. Halloween kom och vi klädde ut oss rejält och gjorde ett premiärbesök på Welo. Chrille kom hem en helg så jag var där på middag och spelkväll med hans familj, alltid lika mysigt!
 
november:
 
 
Första måndagen i november skrev jag & Samuel på kontraktet för vår alldeles egna och gemensamma lägenhet!!!!! Lina & Sara fyllde 19 så jag fixade tillsammans med Emma, Issa & Samuels hjälp en överraskningsmiddag för dem hemma hos Lina med vårat napa-gäng. Så förvånade de blev!! Sedan åkte jag & Samuel till New York. Åt massa god mat & fika, shoppade, såg the weeknd (vilket var så galet bra!!), storsad runt i central park och bara myste. Sen kom vi hem, spanade in & köpte massa grejer till lägenheten, var på mcdonalds personalfest på nöjesfabriken, jag och tjejerna hade charkkväll hos Sara och i slutet av november flyttade jag & Samuel ihop!!!!!
 
december: 
 
 

Levde livet som sambo, vilket är så nice & mysigt på alla sätt. Fick jobb på Kjell & Bolas så jobbade deltid som servitris där, parallellt med mina timmar på maxi. Jag & Samuel bakade någonting varenda dag i en vecka haha. Vi bjöd hit våra föräldrar på julmys, och Chrille och hela hans familjen kvällen därpå. Sen kom juldagen och nästan hela klassen hade reunion hemma hos Carro där vi körde julklappsleken krök-edition innan det bar av till nöjesfabriken. En väldigt rolig kväll måste jag säga. Julafton firade jag hemma hos familjen där hela släkten befann sig enligt tradition. På kvällen anslöt även Samuel innan vi traskade hem till oss. Nyårsafton firade vi här hemma hos oss med trerättersmiddag & tomtebloss. Sedan åkte vi till Anna en stund innan vi slockande helt utslitna här hemma.

 

Det var min sumering av 2015. Har gjort så många stora saker det här året, student, resor & inlett ett samboförhållande. Pampigt!! och såå roligt!! Kunde verkligen inte ha önskat mig mer av det här året, det har verkligen medfört allt jag någonsin önskat mig och mer därtill. Vågade inte ens drömma om att studenten, balen, studentresan och allt kring det skulle bli så roligt, fint och lyckat som den blev. Att trean på gymnasiet skulle vara såååå roligt och fullt av äventyr, gemenskap & trygghet. Att jag skulle få lära känna så många fantastiska människor. Att jag skulle få jobb på maxi och få såpass mycket timmar att jag faktiskt klarar att försöja mig själv och skaffa mig en egen lägenhet. Att alla i min närhet mår bra och är friska. Att min familj alltid finns där för mig och gör nästan allt för mig. Att jag fortfarande har äran att få ha världens finaste, roligaste och bästa vänner vid min sida. Och framför allt att jag fick träffa min Samuel som är den finaste killen jag vet.

Kommer att bära med mig det här året med så mycket gläjde och kärlek, wow, tack verkligen.




RSS 2.0